2024. 04. 24., Szerda
György névnapja

2015. A Kecske Éve (Teljes kínai horoszkóp Krősz Zsuzsától)

2015. A Kecske Éve (Teljes kínai horoszkóp Krősz Zsuzsától)
2014-12-30
A 2015-ös kínai év a Kecske éve, 2015. február 19-én kezdődik és 2016. február 7-ig tart, akkor váltja majd a Majom éve. A kínai horoszkóp szerint a 2015-ös év, az élet minden területén jelentős változást eredményez. A reménység éve lesz, annak ellenére, hogy a világban számos helyen konfliktusok zajlanak majd, a Kecske éve mégis a béke, kompromisszumok éve lesz. Minden csillagjegynek jelentős változást, tapasztalatot és új eseményeket hoz. A változás iránti vágy, az életmódváltozás, a régi értékek újragondolása, számos ember életében ez egy új lap lesz az élete útján.

A 2015-ös év segít megvalósítani a vágyakat, de csak akkor, ha pozitívan tekintünk az életre, ha pedig kreativitással, ambícióval és kitartással is párosul, akkor hihetetlen sikerekre számíthatunk.

Krősz Zsuzsa, asztrológus
 
 
 
KECSKE
 
Elméletileg a Kecske Éve kedvező azok számára, akik e jegy szülöttei. Azonban erre az évre (2015), sok asztrológus, beleértve a híres Rocky Sungot Hong Kongból, kevésbé derűlátó elemzést ad. Valójában azért, mert néhány negatív csillag jelenik meg sorsukban. Habár még mindig létezik az a pozitív potenciál, ami abból következik, hogy ez a "saját" évük. A Kecske Évében született embereknek még mindig meg kell nyerniük bizonyos kihívásokat, mielőtt megtapasztalhatják a sors jó oldalát. Diszkréten kell élniük, nyitott szemmel járni és rögtön meg kell oldaniuk minden olyan problémát, amely felmerülhet, mert természetesen fognak a növekedés felé hajlani. De elismerésben lesz része, ahogyan a jövő kibontakozik és az álmai, a reményei és a kívánságai mind valóra válhatnak. Ne hagyja, hogy a félénk természete tartsa vissza – vállalja be a dolgokat és fogadja el a felajánlott jutalmat. Bár ezt megtenni nagyon nehéz feladat lehet az Ön számára, ha nem él mások nagylelkűségével lehet, hogy nem fog még egy lehetőséget kapni.

Szerelemi téren, egy olyan évben, amikor nem mindig kapják meg amit akarnak, a szeretet és a család nagyon fontos támasznak minősül. De a szerelemben sokkal inkább arra kell összpontosítaniuk, ami már megvan, mint inkább új területek hódítására.

Karrier oldalról az Ékesség nevű csillag jelenik végzetük egén, melynek egy bizonyos fokig reményteli jelentése van. Az ókori Kínában csak a nemesek és a nagyon fontos emberek díszíthették a kocsijukat különleges módon, társadalmi státuszuk szerint. Ez a csillag a siker, de a magány jelképe is, mert a magány, ami a látszat mögött bújik meg, gyakran az egyik jellemzője a gazdag és híres embereknek.

Pénzügyekben nem lesz sok jó szerencse, de ez nem feltétlenül jelent szerencsétlenséget. Ha rendszeres életet élnek, a gondos és bölcs pénzgazdálkodással, az év végéhez egyértelműen pozitív egyenleggel érkeznek meg.

Egészség szempontjából ez egy nagyon jó év, bizonyos csillagok viszont balesetre való hajlamra mutathatnak, főleg szúrós tárgyak következtében, a "Kard Éle" nevű csillag hatásai miatt.

A Kecske Évének üzenete a Kecske számára:
"Ne piszkáld a tüzet, mert elég a kezed!" Ez a mondat az év egyik negatív csillagával kapcsolatos, ami azt jelenti, hogy mindenfajta ingerlő, kihívó viselkedésmódot kerülni kell. Itt fennáll annak a lehetősége, hogy a Kecske jegy szülöttei, rossz viselkedés következtében, felkelthetnek másokban negatív reakciókat, amely nagyon káros lehet a számukra. A hiba elkerülhető, ha nem bolygatjuk a tüzet és akkor a kár elkerülhető lesz.
 
BIVALY

Ez az év nagy kihívást jelent azok számára, akik az Bivaly Évében születettek. Ennek oka az, hogy a Kecske, ami a nyolcadik jel a kínai zodiákusban, ellentétben áll az Bivallyal, ami a második jel. Ez lehet egy nehéz év néhány Bivalynak, de nem lesz így mindegyik számára. A hagyományos kínai filozófiában a végek összeérnek és ami nagyon negatív az magában hordozza a pozitív lehetőségét. A Bivaly Évében született személyeknek követniük kell az eseményeket, a remény és a pozitivitás hangulatában, mert minél rosszabb egy helyzet, annál könnyebben válhatnak az ellenkezőjükké és következhet be egy szerencsés fordulat. Lehet, hogy az év egy része rá megy arra, amit meg akar valósítani, de a végeredmény az Ön javára lesz. Türelemre lesz szükség az Ön részéről és nem szabad elbátortalanodni a kisebb visszaesések miatt. Ha panaszkodik vagy ideges lesz amiatt, ahogy a dolgok mennek, talajvesztetté válik. Összpontosítás, elhatározás és a tervek keresztül vitele elengedhetetlen, ha le szeretné aratni a jutalmát az utolsó negyedévében.

Szerelem szempontjából ez egy sürgető év, azonban igen kedvező terület. Az Bivaly Évében született emberek vonzóbbak és erősebb kisugárzásúak lesznek, mint máskor. Ezen a területen esetleges problémák inkább a túlzás, mintsem a hiány miatt fognak bekövetkezni. Házasság és a családi élet védettséget élvez 2015-ben.

Karrier szempontjából a Bivalyok nehéz fejlődés elé néznek 2015-ben. Olyan érzésük támadhat, hogy erőfeszítéseik értéktelenek. Ebben az évben a legmegfelelőbb módja a problémák megoldásának valójában nem az erőfeszítés, hanem a gondos és intelligens végrehajtás. Legyenek diszkrétek, és próbálják meg javítani a kapcsolataikat más emberekkel. Ahogy már említve volt, a helyzet pozitívvá válhat egy pillanat alatt.

Pénz szempontjából, annak ellenére, hogy úgy érzik nagy nyomás nehezedik rájuk, tiltott vagy jogellenes tevékenységeket ne kövessenek el. Az Bivaly kockáztatná a túl magas ár fizetését a legkisebb hibáért. Egyébként, ha kerülik kockázatos befektetéseket vagy szokatlan kezdeményezéseket, az év végére a mérleg pozitív lesz.

Egészség oldalról 2015-ben a legnagyobb veszély az, hogy nagy feszültséggel járó helyzetekben, az egészség gyenge láncszemmé válhat. Ez azt jelenti, hogy az élet e szempontjának prioritásnak kell lennie. Ha egészséges életet él, mind fizikailag és szellemileg, a Bivaly úgy fogja érezni, erősebb és az fokozza azon képességét, hogy a problémákat lehetőségekké változtassa.

A Kecske Évének üzenete a Bivaly számára:
A Leopárd Farok csillag jelenik meg Bivaly sorsában. A leopárd farkára lépni, akarattal, vagy akaratlanul, azt jelenti, hogy a leghevesebb kegyetlenkedést ébresztjük fel és fordítjuk magunk ellen. Ennek a csillagnak a hatására az Bivaly évében születettek a legnagyobb diszkréciót kell, hogy tartsák, és nem szabad, hogy embereket, vagy intézményeket provokáljanak.
 
TIGRIS
 
Első pillantásra a Tigris és a Kecske energiái nem férnek össze. Ez az utolsó jegy az élet békés fejlődésével kapcsolatos, amelyben szélsőségek kerülendők, mivel a Tigrisben van egy hajlam a nagy kihívásokra és az élet radikális megközelítésre, ezért úgy tűnik, hogy a Kecske 2015-ös évében számukra mindent túl lassú, elhúzódó és unalmas. De a hónapok múlásával felismerik, valójában a dolgok nem olyanok. Éppen ellenkezőleg, a Kecske 2015-ös éve inkább konstruktívvá és pozitívvá válhat. Minél keményebben próbálkoznak, annál többet érnek el. A múlt káosza a végéhez közeledik és bár semmi sem megy simán az életedben, kevesebb meglepetés lehet számítani ebben az évben. Arra kell összpontosítania, hogy fejezze be, amit elkezdett és tágítsa kreatív látókörét, mert akkor számíthat mások segítségére ebben az évben, tehát ne habozzon szívességeket kérni. Azok az emberek, akiket Ön megközelít, nem csak hogy megadják amire önnek szüksége van, hanem tudást, ötleteket és pénzt is hoznak a házhoz. A készpénzt viszont lehetőség szerint félre kell tenni megőrzésre ebben az évben.

Szerelmi horoszkóp szemszögből a Mennyei Boldogságot csillag a boldog házasságot és családi életet jelképezi. Jó hatással van az érzelmi életre. Az egyedülálló Tigris reménykedhet egy új kapcsolatban vagy házasságban.

Karrier szempontból ez egyértelműen pozitív év, többek között a miatt a csillag miatt, amelynek a szimbolizmusa az úgynevezett "A Császár Virágához" köthető, amit a legenda szerint a Tiltott Városban ültettek. A szociális fölényt képviseli. Ennek a csillagnak a megjelenése a személy sorsában egy munkahelyi előmenetel lehetőségére, a nehézségekkel való megküzdés képességére és a helyzetek uralására mutat.

Pénzügyi szempontból a Hirtelen Összeomlás csillag megjelenése a Tigrisek sorsában óvatosságra int. A szimbolizmusa egy összeomló épület képére mutat, melynek nincsenek szilárd alapjai. Azaz, ha egy épületnek vagy vállalkozásnak az alapjai nem elég erősek, lehet, hogy összeomlanak a legkisebb baleset miatt is. A kockázatos befektetéseket kerülni kell.

Egészség szempontjából a Tigrisek fizikai és mentális egészsége lesz egyik legjobb eszközük. Azt érezve, hogy erősebbek, az életet egy sokkal pozitívabb módon közelítik meg. A többi (azaz jó szerencse) is eljön mindezzel együtt.

A Kecske Évének üzenete a Tigris számára:
A Tigris szülöttek mágikus szava ebben az évben a "összpontosítás" lesz. A Tigris Évében született személyek szinte mindent elérnek, amire vágynak a helyes elmebeli hozzáállás és az alkotókészség felélesztésén keresztül.De nem eshetnek át a ló túloldalára vérszemet kapva saját becsvágyuktól. Az megölné a varázslatot.
 
SÁRKÁNY
 
A Sárkányoknak különösen diszkrétnek és ébernek lenniük az év során. Dőljön hátra, hogy egy kicsit szusszanjon a Kecske éve során. Ragaszkodjon ahhoz, amit a legjobban tud, és fejezzen be bármit, amin elkezdett dolgozni, de ne kezdjen bele új dolgokba. A legnagyobb eredményt abban fogja elérni, ami az Ön számára a legnehezebben megy. Befejezni, amit egyszer már elkezdett. Adja meg magának azt a már nagyon rég vágyott vakációt.

Szerelmi szempontból a legjelentősebb fenyegetés ezen a területen az Elszigetelt Élet nevű csillag jelenléte. E jelkép hordozott értelme azon megtorlásból eredeztethető, mely az ókori Kínában azokat sújtotta, akik ellenszegültek a jognak és a hagyománynak - elszigeteltettek a családjuktól. Ez a csillag arra utal, hogy szükség van a kellően figyelni másokra és a szeretet kifejezésére.

Karrier oldalról a kreatív és innovatív hozzáállása vonzza a sikert, de meg kell maradniuk az ésszerű határokon belül. Gyakran a sikerhez vezető út nem mindig az elképzelések szerint, hanem a körülmények által meghatározottak szerint zajlik. A Sárkánynak meg kell alkudnia bizonyos dolgokban, hogy később aztán biztos jutalomban részesülhessen.

Pénzügyekben az egyetlen elvárás velük szemben, hogy cselekedjenek bölcsen. A 2015-ös év sikerének a mérlege biztos anyagi áldást fog maga után húzni. De ha nem bánnak óvatosan a kiadásaikkal, akkor befektetéseiket kockáztathatják és év végére a mérleg negatívvá válhat.

Egészség szempontjából a 2015-ös év számos pillanatában a Sárkányok hevesen élik majd életüket és nem mindig tisztelik az egészséges élet alapvető szabályait. Ez lesz a leggyengébb láncszemük. Gondos figyelmet kell fordítaniuk az egészségükre.

A Kecske Évének üzente a Sárkány számára:
A Sárkány jegy a szellem magas röptével kapcsolatos, míg a Kecske (Juh) szerény és diszkrét mind a hatáskörben és a működésében is. Az üzenet az, hogy nagy projekteken túl, szakmai vagy más értelemben, melyek a személyes energiáinkat és kreativitásunkat mozgósítják, nem feledkezhetünk meg az az élet emberi oldaláról sem. Magyarul az idő melyet más emberekkel "elpazarolunk" vagy "elvesztegetünk" lehet, hogy nem hoz hasznot azonnal, de önmagában egyfajta gazdagodásnak az eszköze.
 
PATKÁNY
 
A Patkány Évének a szülöttei számára a 2015-ös Kecske Éve átlagban jobb lesz, mint az előző év volt. Többet fognak elérni, de nem nagy léptékben. Bár a következő évben lesz jelentős javulás, néhány megrázkódtatásra lehet számítani. Eltűnnek a korlátok, azonban a siker egyenes arányban fog állni azzal az odaadással, amit a kívánt cél irányában tanúsít. Mindaddig, amíg nem várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön képes lesz eredményeket elérni. A változások gyorsan be fognak következni, előjelek nélkül, de ön mindig akkor működik a legjobban, ha meglepetéssel találja magát szemben. Kaland várja. Az év második fele meglehet, jobban fog sikerülni, különösen a szakmai kérdésekben. Annak ellenére, hogy összességében pozitív lesz az egyenleg, a Patkány nem várhat nehézségek nélküli évet. Azonban ne felejtsük el, hogy a Patkányok nem felejthetik el, hogy sorsukban, ebben az évben sok "rossz csillag" is van, amelyek figyelmeztetnek egy végül bekövetkező nem várt problémára.

Szerelmi szempontból a fiatalok, és azok, akik még nem kötelezték el magukat egy stabil kapcsolat mellett, érdekes évre számíthatnak. Vonzerejük meg lesz emelve, így előfordulhat néhány "kaland", bár nagyon valószínűtlen, hogy ezek közül bármelyik tartós lesz. A másik esetben meglehet, hogy nehézségekbe ütköznek. Meg kell próbálni javítani házastársi és családi kapcsolataikon.

Karrier oldalról nagyon fontos, hogy 2015-ben sok figyelmet szenteljenek a munkahelyi és szakmai kapcsolatokra általában. Ez az Achilles-sarka a Kecske 2015-ös évének. Ha a végül felmerülő problémákat nem veszik eléggé komolyan és nem tesznek erőfeszítést annak az irányában, hogy kijavítsák mindazt, ami nem jó, lehet, hogy később jól meg kell fizetniük a mulasztásért. Például meg van a veszélye, hogy elszigeteltté váljanak. Az év második felében a helyzet egyértelműen javulni fog ebből a szempontból.

Pénzügyi szempontból vannak asztrológusok ezen a területen, akik a Fokozatos Lebontás nevű csillag megjelenésére mutatnak rá. Ennek a szimbolizmusa a mezőgazdaság, a jó gazdálkodás, a víz, az öntözés, a megművelt föld fontosságához kapcsolódik. Itt a víz a pénz és a meglévő erőforrásokat szimbolizálja. Ha nincs egy bölcs és körültekintő vezetés, a legjava annak, amijük van, lehet, majdnem hogy teljesen elkopik az év végeztével. Ez nem jelenti azt, hogy csak negatív dolgok történnek majd. Mindenekelőtt ez egy figyelmeztetés.

Egészség területén a legerőssebb ez az időszak. Egészségügyi problémák nem valószínűek és a test elég erős lesz ahhoz, hogy hevesen reagáljon, mielőtt megpróbálná bármi zavarni a természetes egyensúlyt.

A Kecske Évének üzenete a Patkány számára:
A Patkány Évében született embereket a Hold Erénye csillag fogja támogatni. Amint az köztudott, ez a lunáris szimbólum inkább a tapintathoz kötődik, mint az erőhöz. Ez azt jelenti, hogy az nagyon fontos, különösen válsághelyzetekben, hogy figyelmet fordítsunk más emberek érzéseire. Ha így tesznek, a Patkányok egy kivételes képességet fejlesztenek ki, hogy befolyásolni tudjanak másokat, ami félúton van a problémák megoldása felé.
 
NYÚL
 
A Kecske 2015-ös éve világosan kedvez a Nyúl Évében született személyeknek. Nem szabad, hogy engedjék, hogy elmúljon ez a kiváló lehetőségeket magában rejtő időszak anélkül, hogy kihasználnák ezt. Az a tény, hogy a jó dolgok elkezdenek megtörténni – még akkor is, ha ezek nem csak a személyes erőfeszítések eredményei, hanem a jó szerencséé is – pozitív hatással lesznek a lélekre, és így annál jobb hatással lesznek a különböző helyzetekre. Végre elkezdi megint jól érezni magát. Kapuk nyílnak és sikerei számosak lesznek. Megnövekedett fegyelemmel lesz felruházva, továbbá annak a módja, ahogy a dolgokat kezeli elégedettségre okot adó változásokat hoznak magukkal mindaddig, amíg megfelelő figyelmet szentel az apró, de fontos részleteknek. A múlt gyötrelmei eltűnnek és lehetősége van könnyedén tovább siklani. Mindazok az évek, melyeket Ön mások segítésével töltött, most meghozzák a megérdemelt gyümölcsöket.

Szerelmi szempontból a Nyúlnak annak megőrzésére kell összpontosítania, amije már van és nem az újdonságok kipróbálására. A jellegzetes hatások a Nyúl szentimentális életére nem a legjobbak, de az általános viszonyok kedvezőek, melyeknek derűs visszacsengése lesz ebben a tekintetben.

Karrier oldalról 2015 egy különösen áldásos év, kiváló egy új terv, vagy vállalkozás indításához. A Nyolc Vezér csillag azt a nyolc vezért szimbolizálja, akik segítettek a császárnak országa kormányzásában. Bár hivatalosan ezek a "miniszterelnök" parancsnoklata alatt álltak, az igazság az, hogy valójában náluk volt a hatalom. Ez a hatás igen jelentős hatalmat ad a Nyulaknak és arra való képességet, hogy távol tartsák maguktól az ellenséget.

Pénzügyi szempontbó 2015 egy jó év a tranzakciók, beruházások számára. Az üzleti intuíció finoman hangolt lesz, de ez nem jelenti azt, hogy meggondolatlanul cselekedhetnek. Ha a józan ész szerint járnak el, akkor különleges jutalomba lesz részük.

Az egészséggel önmagában nem lesz probléma, de van némi hajlam a balesetre, különösen azokra, amelyek a vízzel kapcsolatosak.

A Kecske Évének üzenete a Nyúl számára:
Annak ellenére, hogy a mérleg egyértelműen pozitív, még mindig sok a negatív csillag a Nyulak sorsában ebben az évben. Ez azt jelenti, nem minden lesz a rózsakert, de nem szabad csüggedni a nehéz pillanatokban, mert hamarosan minden pozitív lesz újra. Ebben az évben minden lesz, kivéve állóvíz. Minél aktívabban vesz részt az életben a Nyúl, annál nagyobb az esély egy felejthetetlen mozgalmas évre.
 
 
A "Földi Ágak", amelyek megfelelnek a Lónak és a Kecskének (Juh) harmonikus kapcsolatban vannak, így úgy tűnik, 2015 kedvező lesz. A Ló a cselekvésnek és a kalandnak a jegye, de e jegy szülöttei nem mindig rendelkeznek azokkal az objektív és szubjektív körülményekkel, melyek szabad utat biztosítanának az ő szabadságukkal és az élet élvezetével kapcsolatos filozófiájuknak. Azonban ebben az évben inkább a kecske számára lesz kedvező a helyzet és a körülmények ahhoz, hogy sok álmukat valóra váltsák. Lehetőségek lesznek bőven, képességeiket elismerik és üdvözlik tetteiket. Igaz, lesznek problémák és akadályok, de ennek az évnek a pozitív energiája lehetővé teszi a Ló számára, hogy könnyedén legyőzze azokat. Most, hogy a dolgok elkezdtek egy kicsit lenyugodni, álljon meg egy pillanatra és vegye számba a külső és belső eredményeket. Ön már hosszú utat tett meg és itt az ideje, hogy kiálljon magáért. Lépje meg azokat a lépéseket, amelyeket már régóta meg akart lépni, és tervezzen egy különleges kiruccanást. Szabad a pálya, és most a sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbbet kapjon az élettől.

Szerelmi szempontóbl, akik a Ló Évében születtek, azok szenvedélyesek és érzelmileg érettek. Azok, akik nincsenek kapcsolatban, azoknak ez az év rengeteg új hírt fog hozni. Azok, akik házasok, minden bizonnyal élénk időtartamra számíthatnak, de talán kissé zavarosra, mert az érzelmek elszabadulhatnak.

Karrier oldalról sorsukban két erőteljes és kedvező csillag kél fel 2015-ben, amik népszerűséget, támogatást hoznak a barátoktól, kollégák részéről és olyan körülményeket, melyek segítenek a tervek megvalósításában. Az a veszély áll fenn, hogy a siker légköre ellenük fordulhat. Ennek elkerüléséhez a lehető legdiszkrétebbnek kell lenniük és vigyázni kell, mert féltékenység fogja őket körülvenni.

Pénzügyek terén ennek az évnek a kedvező légköre pénzügyi sikereket fog hozni, mégpedig olyanokat, amelyek egy jó szakmai helyzetből adódnak majd. Azonban a kínai asztrológusok azt tanácsolják, hogy a Ló jegy szülöttei ne kísértsék a szerencséjüket, és próbálják meg elkerülni a szerencsejátékot vagy a spekulációt. Ugyanakkor, nagyon óvatosan kell bánniuk az anyagiakkal.

Egészséggel kapcsolatban a Nyavalya Igéző nevű csillag azt tanácsolja, hogy nagyon oda kell figyelni az egészséggel kapcsolatos kérdésekre. Mivel valószínűleg nagyon élénk lesz ez az év, a Ló jegy szülöttei hajlamosak lesznek (úgy érezni, küzdeniük kell) elhanyagolni az életnek ezt a területét.

A Kecske Évének üzentete a Ló számára:
Ez vitathatatlanul egy (potenciális) szerencsés év, de ez nem jelenti azt, hogy a siker és a boldogság automatikusan garantált. A kínai asztrológia sarokköve az egyensúly. Ez azt jelenti, a túl sok szerencse is probléma lehet, ha nem megfelelően kezeljük. A jó szerencse gyeplőjét ellenőrzés alatt kell tartani, hogy nem váljon kezelhetetlenné, vagy rombolóvá.
 
KÍGYÓ
 
Ez jobb év lesz, mint az előző, de még mindig akadályokkal és megoldandó problémákkal. Az út a sikerhez és a boldogsághoz az összpontosítás a saját feladataira, saját problémák megoldására és nem szabad beavatkozni olyan problémákba, amelyek kifejezetten más emberekre tartoznak. Vigyázni kell a bírálatokkal, mert rossz fogadtatásra találhatnak. Az év nagy kártyája az Utazó Ló csillag megjelenése lesz, mely megvilágítja az életünket pozitív irányban megváltoztató utakat. Ez azt jelenti, hogy külföldi kapcsolatokra derűs szemmel kell tekinteni és tárt karokkal kell üdvözölni azokat. 2015 az olyan kapcsolatok ápolásának és táplálásának lesz az éve, amelyek később hasznosak lehetnek. Ebben az évben le kell nyugodni, át kell gondolni a dolgokat. Nem kell sietni, se izgulni. Szabad a pálya, kicsit végre élvezheti az életet, persze nem szabad ennek ellenére túl kényelmesnek lenni. Lehet, hogy a vihar már készülőben van otthon, vagy ott, ahol a legkevésbé várná, hogy balul ütnek ki a dolgok.

Szerelmben fontos, hogy ne számítson túl sok jóra ebben a tekintetben. Ha bármi pozitívnak kell történni, akkor az spontán történik meg, és nem erőltetetten. Másrészről, törekedni kell arra, hogy a más emberekkel való kapcsolat (a házasság, a család vagy a baráti) annyira egészséges és természetes legyen, amennyire csak lehetséges. Célszerű a felmerülő feszültségeket rögtön megoldani egy egyenes és felemelő párbeszéddel.

Karrier szempontból visszafogott és védekező stratégiát kell, hogy kövessenek, és azzal kell foglalkozniuk, hogy a már meglévő dolgokat megőrizzék, mintsem hogy új területeket hódítsanak meg. A haladás és a pozitív dolgok a szerencsének és kockázatnak köszönhetőek és nem annyira a jelen erőfeszítéseknek. Nem annyira kedvez ez az év az új tervek vagy kezdeményezések megvalósításának, kivéve, ha külföldi országokhoz kötődnek.

Pénzügyekben ha a kígyó úgy dönt, hogy rendszeres életet él, amelyben havi jövedelem mindig nagyobb, mint a költségek, nem lesz gond. De minden sokkal bonyolultabb lesz, ha a költségek nem kerülnek ellenőrzése alá, vagy ha kísértés van a nagy összegű befektetésekre.

Az egészség lesz a kígyó legerősebb tőkéje 2015-ben. Tudatosítani kell ezt magukban, és a lehető legjobban ki kell, hogy aknázzák a testi és lelki egészségüket.

A Kecske Évének üzenet a Kígyó számára:
Úgy tartják, hogy a Kígyó Évében született személyek rendelkeznek egy furcsa mágikus erővel. Mások is úgy vélik, hogy az egyik legnagyobb kihívás a Kígyó szülötteknek a tanulás és hogy hogyan kezeljék a belső erejüket. Ha tudják, hogyan hangolódjanak rá, akkor csodákra lesznek képesek, ha nem, kibogozhatatlan problémák fognak bekövetkezni. Ebben az évben maximálisan érdemes hinniük ebben az erőben. Ha észreveszik, hogy valamit űznek, akkor az annak a jele, hogy nincsenek összhangban a személyes erejükkel, mert nem hisznek benne. De ha teljesen magabiztosak, annyira, hogy nem is próbálkoznak semmivel, csak várják, hogy megkapják, amit megérdemelnek, akkor az azt fogja jelenteni, hogy összhangban vannak saját erejükkel és hogy csodák kezdenek el történni.
 
MAJOM
 
A Kecske 2015-ös éve csupa jó hírrel lesz tele, szöges ellentétben az előző évvel. A Kecske Éve nagyon jól kezdődik és a konstruktív hangvétel megmarad a következő hónapok során is. Az egyik védő csillag ebben az évben a Nap lesz, amelynek a szimbolizmusa a Yang energiával kapcsolatos, a férfias természettel, amely a hatalom dinamikájához kapcsolódik. A jóindulatú jelenléte miatt az, ami negatív "elolvad, mint hó a nap alatt". Itt az ideje, hogy büszkék legyünk teljesítményekre. Ha Ön azonban folyamatosan azt várta, hogy mások fizessék ki a számlát és vezessék az üzletét, akkor majd fizetséget fognak elvárni mindezekért. Ötletes megoldásai a másokkal való kapcsolatok kezelésében segíteni fognak önnek abban, hogy kész terve és stratégiája legyen. Mindaddig, amíg jól kivitelezi vállalkozásait, nem kell, hogy bármilyen hátrányos visszahatásra számítson a támogatóitól.

Szerelmi szempontból a Rózsaszín Főnix csillag fogja megáldani a tervezett házasságokat ebben az évben, jó szerencsét fog hozni általában minden szerelemmel kapcsolatos dologban. Egy jó év lehet a gyermekvállaláshoz.

Karrier oldalról munkahelyi előmenetelben vagy más fajta sikerben lehet részük. Reflektorfényben lesznek. Az év nagy kihívása nem a siker elérése, hanem annak megtartása és jó felhasználása lesz. Ez az év kedvez, különösen a második felében, az új projektek indításának és az új tevékenységek elkezdésének. De a Majom Évében születetteket sok hamis barát és hízelgő fogja körbe venni, akik csak arra várnak, hogy valamilyen kihasználható hibát kövessen el.

Pénzügyekben a Rablás Veszélye csillag kél fel a Majmok sorsában, amely arra figyelmeztet, hogy védjék földi javaikat megkettőzött gonddal. De általában véve, az év fellendülést jelent pénzügy tekintetben, főleg az év második felében.

Egészség terén a dolgok állása kedvező, mégis az egészséget mindig tiszteletben kell tartani.

A Kecske Évének üzenete a Majom számára: 
Ez a Kecske Éve sokkal kedvezőbb légkört hoz, mint az előző év (a Ló Éve). Ezt a változást a sorsukban két csillag pozitív hatásának köszönhetik, mely a Nap és a Rózsaszín Főnix. Az első segít megoldani a problémákat és hogy elérje a sikert; A második kedvez boldogságnak. De ha nincs erőfeszítés és fegyelem, ha nem határozzák meg pontosan és igényesen céljaikat az idei évre, a tizenkét hónap megfogható események és eredmények nélkül telik majd el.
 
KAKAS
 
A Kakasoknak nagyon pontos célokat kell kitűzni saját maguk számára és minden nap szükséges lépéseket tenniük (még akkor is, ha kicsiket) ezeknek a céloknak a megvalósítása érdekében. Ez az egyetlen módja annak, hogy garantálni lehessen a haladást. Ha mindent a sorsra hagynak, akkor felületet engednek a támadásra. Amikor elkezdenek felmerülni a problémák, minden idejüket azzal töltik, hogy azokat időben megoldják és az év végéhez úgy érkeznek el, hogy semmilyen méltatható sikernek nevezhető dolgot sem tudnak elkönyvelni majd. Nyugtalanságot fognak majd tapasztalni, ami megmarad még a következő években is. A változás a láthatáron van és fontos a jövőre és az elvárásokra is gondolni. Ne várjon addig, amíg döntéskényszerbe kerül. Ragadja magához a kezdeményezést és menjen végig a választott úton. Ez a siker éve lehet, ha tudja, mit akar és ha kész meghozni az áldozatokat.

Szerelmi szempontból azt lehet mondani, szerencsések lesznek mindenben, ami a szerelemmel kapcsolatos. Mindig találnak majd valakit, aki megérti és támogatja őket lelkileg, ösztönzi őket, hogy ne adják fel céljaikat. Jó év a szerelem vagy a házasság kezdéséhez.

Karrierrel kapcslatban tudniuk kell kezelni a nehézségeket. Mindenekelőtt intelligensen kell reagálni, mindig meg kell próbálniuk az lényegeset a kevésbé lényegessel ötvözni. Másodsorban, rátermetten és egyenesen kell cselekedniük, hogy nehogy kitapintsák gyenge pontjaikat és fogást találjanak rajtuk. Lesznek a kibontakozás hónapjai, amikor is a haladás könnyebb lesz és elismerik erényeiket.

Pénzügyi szempontból bevétel érkezik, de nem egy "zseniális ötlet" következtében. Bölcs és visszafogott stratégiát kell követniük és nagyon vissza kell fogniuk a költekezést. Ha nem tartják magukat ehhez az elvhez, akkor problémák merülhetnek fel, melyek később komolyra fordulhatnak.

Egészség oldalról általában véve minden rendben lesz, a szervezet védekező képessége erőteljesen reagál mindenre, ami fenyegetheti az egészséget. De nem szabad túl sok stresszt felhalmozni, ami megzavarhatná a kívánt egyensúlyt.

A Kecske Évének üzenete a Kakas számára:
A legrosszabb hatású csillag erre az évre Börtön nevezetű, amely arra figyelmeztet, hogy a lehető legszigorúbban be kell tartani a törvényt. A legkisebb hibáért, lehet, hogy nagy árat kell fizetni. Ugyanakkor ez az év próbára fogja tenni a Kakas önbizalmát. Az első rázósabb megpróbáltatások átvészelése után elcsitulnak a hullámok, és jól zárják majd az évet.
 
KUTYA
 
Ez valószínűleg inkább a boldogság, mint a siker éve lesz. Szerelem, a családi élet és a pénzügyek szerencsésebben alakulnak, mint a szakmai élet. A Kecske Évének a nehézségei 2015-ben, az Év Fenyegetése csillaggal lesznek kapcsolatosak, ami az emberekkel és intézményekkel való összetűzés lehetőségét vetítik előre. De a Jóindulatú Hold nevű csillag hatásának a súlya jelentősebb lesz. Ez a Yin energia hatalma. Ahogyan a Hold megvilágítja az éjszakát, ez a csillag is fényt hoz az életekbe és a sorsokba. Nagyon sok lehetőség van, de nem szabad szem elől téveszteni azt a tényt, hogy egy kis kemény munkára lesz szükség. Ha előtérbe kerül a lusta oldala, akkor elfelejtheti a haladást. Mindig is meggyőző erejével segítette előrehaladását, de ebben az évben kicsit többet kell majd ügyeskedni. Ebben az évben majd kibontakozik a kreativitása, ha megtesz mindent, ami Öntől telik.

Szerelmi szempontból nem csak a szerelmi élet lesz jó. Általában minden emberi kapcsolat fejlődik majd, egy nagyon érdekes és konstruktív módon. Az érzelmi élet élvezi majd a legnagyobb védettséget. Ez lehet a kezdete egy új kapcsolatnak, házasságnak, vagy egyszerűen csak egy boldog életnek, mivel a dolgok kedvező együttállásának lehetnek a különböző megnyilvánulásai.

Karrier oldalról a dolgok ezen a téren lehet, nem lesznek olyan könnyűek vagy egyszerűek. Nem erő használatával fogja legyőzni az esetleges akadályokat. Mindenek felett döntően az számít, hogy értelemmel és a helyzetet átlátva cselekedjünk. Tudni kell, mi az első és félre kell tenni az érzelmeket.

Pénzügyekben a pénz szerzésének a legjobb módja (bármennyire furcsán hangzik), ha különösebben nem teszünk érte semmit. Elég, ha csak arra törekedünk, hogy kiegyensúlyozottan bánjunk az anyagiakkal és fogjuk vissza a költekezést. Így természetesen jelennek meg a lehetőségek és az egész utána csak a jó gazdálkodásnak kérdése lesz.

Egészség szempontjából ez megint egy derűs oldala lesz az évnek. De ha stressz lép fel, akkor annak negatív hatása lehet az egészségre.

A Kecske Évének üzenete a Kutya számára:
A rosszindulatú csillag, melynek a neve Szoros Csomó egy olyan csapdát szimbolizál, amelyet valaki éppen előkészít, éppen ezért nyitva kell tartani a szemünket. Minden helyzetben, a Kutya évének a szülöttei tanulnak abból, ha a tapasztaltabbakra hallgatnak. A világos értelem és tiszta intuíció segíteni fog nekik abban, hogy ne csak messziről érezzék a veszélyt és elkerüljék azt, hanem hogy felfedezzék és elérjék azt, ami jó.
 
DISZNÓ
 
A Kecske Évei általában kedvezőek a Disznó Éve szülöttei számára, a mindkét jegynek megfelelő "Földi Ágak" közötti harmónia miatt. De ennek a Kecske (2015) Évének az esetében, a Hong Kong-béli híres asztrológus, Rocky Sung kevésbé derűlátó kilátásokkal kecsegtet. Ebben az időszakban több "rosszindulatú csillag" kél a Disznó sorsában és lehet, hogy bajok forrásává válnak. Ugyanakkor, a Három Oszlop jóindulatú csillag jelenléte azt jelenti, hogy van elég belső erő ahhoz, hogy megküzdjön az esetleges ellenségekkel, így téve lehetővé a végső célok elérést. Az elkövetkező év egy új irányba viszi, amely jobb jövőt és egy boldogabb létet ígér. Tanulni szeretne majd, aminek következtében szakmai életében bővüléssel járó változások következnek be. Érdemes olyan új technológiákat elsajátítani, ami lehetővé teszi a távlatokbani tervezést és kihasználni azon lehetőségeket, amelyek mellett elhaladt a múltban. Nem rossz év lesz és igen kreatív, továbbá reményteli is.

Szerelmi életében van egy hajlam a konfliktusra és ha ezt a tendenciát nem szorítja vissza, akkor mindenképpen problémákat fog hozni, amelyek komolyak is lehetnek. Azoknál, akik nem házasok, a harmónia, amely a Kecske és a Disznó energiái között létezik, sokkal tisztább hatást fog gyakorolni. Ez lehet, hogy egy érzelmi kapcsolat formájában jelentkezik, amely mindent megváltoztat.

Karrier szempontjából a valószínűleg fellépő nehézségek ellenére a jóslat az, hogy a Disznó jegy szülöttei győzni fognak, ha az az elhatározás. Nagyon fontos, hogy ne siessenek előre és elemezzék ki a helyzeteket hideg fejjel, mielőtt még cselekednek és értsék meg, hogy valójában mi is történik. A Hátra Mutató csillag jelképezi az éberséget az olyan ellenségekkel kapcsolatban, akik arc nélküliek és így sokkal nehezebb ellenük küzdeni.

Pénzügyekben az esetleges pénzügyi problémák a más területeken megjelenő nehézségekből fakadhatnak. A pénz bölcs kezelése elegendő lesz ahhoz, hogy kedvező mérleggel zárja az évet.

Egészséggel kapcsolatban az esetleges veszélyek inkább a felfokozott érzelmi állapotok és azok következtében fellépő belső feszültségek miatt alakulhatnak ki. A stressz legyőzése és az egészséges életmód elegendő lesz ahhoz, hogy jó állapotban tartsa a testet és az elmét.

A Kecske Évének üzenete a Disznó számára:
Rocky Sung asztrológus azt mondja, hogy mindegy, milyen sötétnek tűnik a helyzet, a Disznó jegy szülötteinek meg kell őrizniük a hideg vérüket, önbizalmukat és akkor nyerni fognak. Győzelem várja őket a vihar után, tehát bűn lenne, hogyha feladnák. Mint mondtam, a jóindulatú csillag, A Három Pillér, egy értékes és meghatározó segítő lesz.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda